Akoestische plafondpanelen

Heb je ooit eens nagedacht over de uitstraling van een plafond? Nee? Dan ben je zeker niet de enige. Een kantoorpand bestaat veelal uit massief beton. Hierdoor krijgt het pand een kille uitstraling. Om dit te verbeteren bestaan er akoestische plafondpanelen. Deze platen zorgen voor een nieuwe dimensie. Het kantoor krijgt een frisse uitstraling en geluidshinder neemt af. Dit zorgt voor een ontspannen werksfeer. SilentWood is fabrikant van akoestische plafondpanelen op maat.

Wat zijn plafondpanelen?

Plafondpanelen zijn een moderne vorm van decoratie die licht, compact en gemakkelijk te monteren is. Dit maakt de plafondpanelen geschikt voor gebruik op kantoor of in huis. De plafondplaten hebben een natuurlijk ogend ontwerp die zorgen voor een rustgevende uitstraling. Bij SilentWood vind je akoestische panelen voor het plafond. De geluidsisolerende werking komt door materialen als gerecycled kunststof en hout.

akoestische plafondpanelen

Waarom kiezen voor akoestische plafondplaten?

Een kantoorpand is vaak luidruchtig. De oorzaak hiervan is dat het pand gemaakt is van massief beton. Dit geeft diverse geluiden de vrijheid om via de muren en het plafond te weerkaatsen. Voor werknemers betekent dit geluidsoverlast. Het is lastiger om collega’s te verstaan en het concentratievermogen neemt af. De akoestische plafondplaten zijn een oplossing. Deze panelen voorkomen vervormend geluid. Als resultaat wordt de werkomgeving minder luidruchtig en aangenamer. Door te kiezen voor akoestische panelen op het plafond zal de productiviteit toenemen.

Waarvan worden de panelen op het plafond gemaakt?

De plafondplaten bestaan uit gerecycled kunststof met een houten afwerking. De consistente basisplaat verandert tijdens het productieproces in een vilt paneel. Dit is mogelijk door het gebruik van gerecyclede PET vezels. Hierna komt er isolatiemateriaal over de plafondplaat heen. Dit zorgt voor een geluiddempende werking. Hout is gekozen voor de afwerking door de regulerende werking. Het reguleert de luchtvochtigheidsgraad en is warmte-isolerend. Daarnaast zet SilentWood zich in voor een duurzame verwerking van bomen. Hierdoor beschikt al het hout over een PEFC of FSC-keurmerk. Help mee aan een betere wereld door te kiezen voor houten panelen op het plafond!

akoestische panelen voor je plafond

Welke soorten plafondpanelen zijn er?

Geen enkel interieur is gelijk. Dat is ook niet zo gek. Ieder mens heeft een andere smaak en verschillende voorkeuren. Om aan al deze diverse wensen te kunnen voldoen, heeft SilentWood drie modellen aan akoestische plafondpanelen. Ga je voor de robuuste Stockholm of voor het Scandinavische Oslo? Malmö is perfect voor iedereen die van een industriële uitstraling houdt. Het maakt niet uit wat je smaak is. Er is altijd een geschikte akoestisch plafondplaat voor in jouw kantoor of huis.

Bekijk onze producten