Over SilentWood

Wie is SilentWood?

We zijn een jong bedrijf met energieke mensen. Gedreven door passie voor design en duurzaamheid en ervaring met hout en interieurbouw, bouwen we aan een prachtig nieuwe trend. Onze akoestische interieurpanelen doorbreken de kille uitstraling van betonnen gebouwen en dragen bij aan een aangenaam akoestisch klimaat. Het is niet voor niets dat architecten steeds vaker een hout product kiezen voor de constructie van een gebouw. Hout heeft een regulerende werken op de luchtvochtigheidsgraad en kan ademen. Ook heeft hout een geluiddempende en warmte-isolerend effect, wat goed is voor uw energie kosten. Dit zijn ook de eigenschappen van de SilentWood akoestische interieurpanelen.

Recyclen

De homogene basisplaat is gemaakt van gerecyclede PET vezels. Dit is een kunststof dat verwerkt wordt tot vilt panelen. Dit product zorgt extra voor de geluid dempende werking. Dit effect wordt versterkt door het toevoegen van isolatiemateriaal, bijvoorbeeld gerecyclede jeans van Métisse.

Social return

De productie van de panelen vindt plaats in Assen, Nederland, waar we deelnemers van een dagbesteding de kans bieden om het arbeidsritme terug te vinden of te behouden. Naast ons doel om mooie producten te maken hebben ook de deelnemers individuele doelen waar ze aan werken. Ze worden hierin begeleid door zorgprofessionals en vakmensen. Samen maken we de SilentWood akoestische interieurpanelen en bouwen we aan een duurzame relatie en toekomst.

Duurzaam  

Naast het recyclen van kunststof vezels wordt ook het hout dat we gebruiken ingekocht met het keurmerk PEFC of FSC. We hechten waarde aan een duurzame kap en verwerking van bomen. Om dit te compenseren doneren we € 1,- voor elke vierkante meter SilentWood panelen die we produceren aan Staatsbosbeheer voor het planten van bomen. Zie meer hierover op de website van Staatsbosbeheer.

Contact