Akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen zijn de woontrend van dit moment. Je ziet zo’n paneel regelmatig in een kantoor om de kille uitstraling te doorbreken. Met behulp van deze wandpanelen creëer je immers optische effecten. Dit zorgt voor een frisse en natuurlijke uitstraling in huis of op kantoor. Daarnaast hebben akoestische wandpanelen een bijzondere eigenschap. Ze zorgen ervoor dat een ruimte beter geïsoleerd is tegen geluid en verbeteren de akoestiek. De houten akoestische panelen van SilentWood zijn licht, compact en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Bekijk ons assortiment

Wat zijn houten wandpanelen?

Houten wandpanelen zijn een moderne decoratie die je met gemak bevestigt aan een muur in jouw woonkamer, keuken of kantoor. Deze panelen zorgen voor een rustgevende uitstraling dankzij het natuurlijk ogend ontwerp. SilentWood specialiseert zich in akoestische wandpanelen. Dit zijn panelen gemaakt van gerecycled kunststof en duurzaam hout die zorgen voor een optimale geluidisolatie.

Akoestische wandpanelen in de woonkamer

Waarom kiezen voor akoestische wandpanelen?

Ervaar je dat het werken op kantoor of thuis luidruchtig is? Dit komt door weerkaatsing van diverse geluiden. Hierdoor krijg je last van concentratieproblemen. Om dit te voorkomen hebben we akoestische wandpanelen op de markt gebracht. Deze panelen voorkomen dat het geluid zich vervormt en zorgen ervoor dat jouw werkomgeving niet meer lawaaiig is. Hiermee creëer je een aangename werkplek. Met akoestische wandbekleding zal jij je dus beter kunnen concentreren.

Waarvan worden akoestische wandpanelen gemaakt?

Onze decoratieve wandpanelen zijn gemaakt van gerecycled kunststof en duurzaam hout. De homogene basisplaat bestaat uit gerecyclede PET vezels, die uiteindelijk vilt panelen worden. Door het toevoegen van isolatiemateriaal ontstaat er een geluiddempende werking. Voor de afwerking van een akoestisch wandpaneel is gekozen voor hout. Dit materiaal reguleert de luchtvochtigheidsgraad en heeft een warmte-isolerend effect. Daarnaast gebruikt SilentWood alleen hout met het PEFC of FSC-keurmerk. Hiermee helpen wij mee aan een duurzame verwerking van bomen. Door te kiezen voor houten wandpanelen help je mee aan een betere wereld!

Akoestische panelen in de slaapkamer

Welke soorten akoestische wandbekleding zijn er?

Ieder interieur is anders, net als dat geen enkel mens hetzelfde is. Bij SilentWood vind je drie soorten akoestische wanden om jouw woning of kantoor naar wens in te richten. Kies je voor de vurige Stockholm of toch liever voor de industriële Malmö? Voor de liefhebbers van een minimalistische uitstraling is er Oslo. Voor iedere persoonlijke smaak is er een geschikte lattenwand te vinden.

Bekijk ons assortiment