Algemene voorwaarden

Hierin leest u de algemene voorwaarden die van toepassing zijn als er geen sprake is van een additionele overeenkomst.

Bedrijfsinformatie

SilentWood B.V.
Ketellapperstraat 3E
9403 VS Assen
+31 (0) 6 2511 2710
info@silentwood.nl
KvK: 78579732
BTW.nr.: NL861457930B01

Levering

De levering van de goederen kan op diverse manieren geschieden.

– U kunt de producten ophalen bij onze vestiging
– We leveren de producten met eigen vervoer of koeriersdienst (€ 40,- eigen bijdrage)
– Per bezorgservice (€ 40,- eigen bijdrage)

Annuleren en retourneren

U kunt de producten die u als particuliere consument hebt aangeschaft via de website www.silentwood.nl retourneren en de order annuleren. Dit dient u binnen 7 dagen schriftelijk te laten weten via info@silentwood.nl o.v.v. het ordernummer en vervolgens heeft u 7 dagen om het product te verzenden. U bent verantwoordelijk voor het terug sturen van de producten zoals u deze heeft ontvangen. U kunt dus het verpakkingsmateriaal hergebruiken. SilentWood B.V. beoordeeld of de retourzending compleet is en of de producten onbeschadigd en ongebruikt zijn aangekomen op onze locatie. Mocht SilentWood B.V. gebruikerssporen of beschadigingen aantreffen op de geretourneerde producten dan heeft dit gevolgen voor het bedrag wat SilentWood B.V. terugstort. Dit wordt vastgesteld op basis van de commerciële waarde van de producten op dat moment. Bij het terugzenden van de producten dient u een papieren versie van de opdrachtbevestiging bij te voegen.

Annuleren en retourneren maatwerk opdracht

Mocht u een maatwerk* opdracht bij SilentWood B.V. geplaatste hebben en SilentWood B.V. heeft de producten nog niet geleverd, dan is het mogelijk om de order te annuleren. U betaald echter de materialen die zijn ingekocht en de geleverde arbeid die op het moment van annuleren zijn gemaakt. U bent verantwoordelijk voor het betalen van de factuur. SilentWood B.V. blijft eigenaar van de materialen die zijn ingekocht voor deze opdracht tenzij anders overeengekomen. Na het leveren van de producten is het niet mogelijk om deze te retourneren. U dient in alle gevallen het bedrag op de factuur te voldoen. Afhankelijk van de opdracht wordt er daarna een passende oplossing gezocht.

*onder maatwerk verstaan we alle opdrachten bij SilentWood B.V. anders dan besteld via de website www.silentwood.nl

Klachten

Een foutje kan gebeuren en is voor niemand leuk. We streven ernaar om de producten en de communicatie daaromheen zo goed mogelijk te laten verlopen. Echter, het blijft mensenwerk en een foutje is onoverkomelijk. Daarom krijgt u 1 jaar garantie op onze producten mits u het montageplan juist heeft gevolgd. Omdat er hout wordt verwerkt in de producten kan er na verloop van tijd kleur verschil ontstaan door invloeden van (zon)licht. Dit valt niet onder de garantie maar is een eigenschappen van het product. Klachten kunnen ingestuurd worden via info@silentwood.nl en begin in het onderwerp met “Klacht” gevolgd door het ordernummer.

Aansprakelijkheid

SilentWood B.V. produceert haar producten dusdanig dat het onder de juiste omstandigheden een leven lang meegaat. Onder juiste omstandigheden verstaan we een binnen omgeving van ca. 18° C en een relatieve luchtvochtigheid van 40-60%. SilentWood B.V. is niet aansprakelijk voor fysieke, mentale, materiële of immateriële schade dat er met of door de producten geleverd door SilentWood B.V. is ontstaan. Schade ontstaan door het later leveren van de producten dan afgesproken kunnen niet inrekening gebracht worden bij SilentWood B.V. wanneer dit ontstaan is door overmacht. Onder overmacht wordt verstaan; het niet tijdig leveren van goederen door derden welke nodig zijn voor de productie, het niet nakomen van afspraken van bezorgdiensten. Alle andere aantoonbare schade kunnen in rekening gebracht worden bij SilentWood B.V. tot een maximum van 20% van de factuurwaarde.

Versie: 10-07-2020