Zelf akoestische panelen plaatsen

Door de komst van de coronapandemie in 2020 is ons dagelijks leven drastisch veranderd. Opeens moesten we massaal gaan thuiswerken, terwijl wij Nederlanders dit helemaal niet gewend waren. Hierdoor kwamen veel mensen er al snel achter dat hun woning helemaal niet geschikt is voor thuiswerken. Niet iedereen had immers een bureau, bureaustoel of laptopstandaard. Gelukkig werd dit door veel werkgevers aangeschaft, zodat hun werknemers comfortabel hun werkzaamheden konden uitvoeren. Toch bleef een veelvoorkomend probleem de geluidshinder. Dit is niet zo gek aangezien iedereen vaker thuisbleef en daardoor de omgevingsgeluiden toenamen. Maar hoe los je dit op?  

Akoestiek probleem herkennen 

Voordat we met een passende oplossing komen, is het verstandig om te weten hoe je een akoestiek probleem herkent. Dit is noodzakelijk doordat niet ieder omgevingsgeluid wordt gezien als een geluidsprobleem. Hoor jij regelmatig de kinderen van de buren luidruchtig spelen tijdens het thuiswerken? Dat is natuurlijk ontzettend vervelend. Toch hoeft dit niet per se een akoestiek probleem te zijn. Hier is pas sprake van wanneer deze geluiden flink nagalmen. Deze galm ontstaan over het algemeen doordat omgevingsgeluiden via grote en harde oppervlakken gemakkelijk kunnen weerkaatsen. Hierdoor ontstaat een galm die constant aanwezig is. Dit brengt niet alleen concentratieproblemen met zich mee, maar zorgt er ook voor dat je sneller vermoeid bent. Ervaar jij steeds een galm in huis? Dan is het vrijwel zeker dat jij te maken hebt met een akoestisch probleem! 

Akoestische wandpanelen zijn de oplossing 

De makkelijkste manier om de geluidshinder te verminderen is tijdens jouw werkdag een noise cancelling koptelefoon te dragen. Hiermee worden omgevingsgeluiden optimaal gedempt, waardoor jij in alle rust weer jouw werkzaamheden kan uitvoeren. Natuurlijk is dit geen geschikte oplossing voor de lange termijn. Wanneer je echt een effectieve oplossing wilt voor de komende jaren, dan kan je het beste akoestische wandpanelen kiezen. Deze wanddecoratie is gemaakt van zowel hout als schuim. Door deze materialen te gebruiken worden terugkaatsende omgevingsgeluiden direct geabsorbeerd. Hierdoor wordt de desbetreffende kamer een echte oase van rust.  

Beste plek om akoestische panelen te plaatsen 

Overweeg jij om akoestische panelen zelfstandig in huis te plaatsen? Dan is het handig om te weten waar je deze wanddecoratie nou precies moet plaatsen. Je wilt immers voorkomen dat de wandpanelen straks op een verkeerde plaats hangen en daardoor geen effect hebben. Dit is niet alleen zonde van jouw tijd, maar ook nog eens van jouw thuiswerkplek. Om het meeste effect te hebben kan je het beste zowel wandpanelen als plafondpanelen plaatsen. Hiermee verminder je de ongewenste weerkaatsing tussen de wanden, de vloer en het plafond aanzienlijk. Een echte alles-in-een oplossing om geluidshinder tegen te gaan.

Weinig plek voor akoestische wandpanelen 

Zie je akoestische plafondpanelen niet zo zitten? Kies er dan juist voor om alleen twee tegenover elkaar liggende wandpanelen te installeren. Hiermee hoef je slechts op één muur de akoestische wandpanelen te plaatsen om het gewenste effect te hebben. Soms komt het voor dat er niet voldoende plek is aan de wand om meerdere wandpanelen te plaatsen. Indien dit het geval is, kan je het beste de akoestische panelen plaatsen waar plek is. Op deze manier zorg je ervoor dat de galm minder wordt. Alle wandpanelen zijn tegenwoordig voorzien van een handig ophangsysteem, waardoor het plaatsen kinderspel is.  

Akoestische panelen plaatsen door SilentWood 

Ben jij niet zo handig met gereedschap? Dat is geen enkel probleem, want bij SilentWood beschikken wij over meerdere specialisten die graag jouw akoestische panelen willen plaatsen. Wanneer je eenmaal een geschikt exemplaar hebt gekozen dan maken wij met je direct een afspraak voor de montage. Op de afgesproken datum komen onze specialisten bij je langs om de akoestische wandpanelen op vakkundige wijze te plaatsen. Zo heb je hier geen omkijken meer naar. Heb je toch nog een vraag over je nieuwe wanddecoratie? Dan kan je altijd contact met ons opnemen. Met zoveel voordelen laat je toch een akoestisch paneel plaatsen door SilentWood?